Lever i dröm, sover med mardröm

Damn it! Mardröm inatt igen. Det får inte bli som i drömmen!!
Det har i alla fall varit väldigt skönt att komma hemifrån, till Malmö. Spendera tid med min bästa vän. Det var precis vad som behövdes. Det har varit en fullspäckad helg med olika firanden. Underbart!! Träffat nya människor, vilket alltid är givande.
Har känt mig levande, kunnat njuta av helgen och känt att jag mår bra!
Men så fort jag måste göra nåt som hör till måsten, sånt som inte är kul, så kryper jobbiga känslor på. Och sånahär skitdrömmar gör att jag vaknar med jobbiga känslor.
Men idag kommer vi fira Valborg i Lund och jag ska ha en awesome dag så get the fuck out of here hjärnspöken!!


Battle scars

Kändes som att det blev bättre så fort jag skrev. Visst att bilderna sitter kvar och bränner, provocerar! Och jag kommer aldrig kunna släppa att det blev som det blev. Men följden kunde blivit en annan, värre. Så bör i stället tänka på det jag vann i all skit.

Hann ut på en härlig morgonpromenad när jag ändå vaknade så tidigt. Så nu ska jag äta frukost och tagga skolan.


Gaaaaaahhh

Ååååh! Härligt att vakna med ångest. Hade en obehaglig dröm. När jag vaknade och försökte övertala mig om att det bara var en dröm så kom i stället massa gamla minnen upp. Sånt som inte är dröm, utan mardröm när du är vaken. Sånt som vägrar lämna mitt bildminne. Jag blir gaaalen! Jag blir arg! Jag blir ledsen om och om igen. Det förstör allt som varit bra.
Har nog aldrig tidigare varit så pigg denna tiden.


to be continued

Idag publicerade vi vår uppsats. ÄNTLIGEN av med den skiten. Under alla tre år har uppsatsen/examensarbetet målats upp som ett sort berg som är en tuff utmaning att bestiga. Men nu sitter vi tydligen här på toppen, och fattar inte riktigt hur vi kom hit.
Har även kommit ett steg längre i "åkatillIsraelprocessen" + att jag redan har lärt mig att läsa !! (lite)
Såg alfabetet framför mig och kände att det var omöjligt att förstå. En bokstav kan låta som tre olika ljud. Samma ljud kan skrivas med flera olika bokstäver. Samma bokstav kan skrivas på två olika sätt, beroende på om den är i början av ordet eller om den är sista bokstaven i ordet. Heeelt snurrigt. Men på typ 20 minuter lärde jag mig hur man rabblar alfabetet. Och nu har jag alltså tydligen lärt mig att läsa lite grann. Har ju grym fördel som har hört språket innan.
I alla fall, det går framåt! JAG ÄR PÅ VÄG!!

time will tell

Det kanske är förvirrande för dig som läser min blogg. Det har varit mycket fram och tillbaka mellan honom och mig. Vi skulle ta paus, sen fortsätta, sen kom vi igen fram till att paus är det bästa. När vi insåg hur jobbigt det är att lämna så ville vi försöka ändå. Men nu har vi alltså kommit dit till att vi ska ha paus. Att vi inte ska vara "VI", på obestämd tid.
Vi har fortfarande bilden av att vi ska ses i framtiden. När båda är på samma ort, på samma plan och är redo för att gå in 100% för att på nytt skapa ett "OSS". Vi är förlovade, alltså för lovade. Vi har lovat varandra en framtid ihop. Vi kan bara inte vara bra tillsammans nu, då kan det vara bäst att inte vara alls.
 
Såå, for now fokuserar jag på MITT liv, på att bara anpassa mig efter det JAG vill uppleva. Skaffa mig erfarenheter för att JAG ska utvecklas. När jag är klar med det och vet var jag vill göra mig hemma, DÅ hoppas jag av hela mitt hjärta att han och jag kan hitta tillbaka till varandra igen och att vi kan bli VI.

Jag är realistisk och vet att utveckligen kanske inte blir så. Därför är jag rädd, och orolig. Därför är detta så jobbigt. Men jag ska försöka att inte spekulera för mycket i hur det kan bli, för det hjälper mig inte. Ska försöka se möjligheterna. Hoppas på att det faktiskt blir så. Får helt enkelt lämna det till framtiden. Men hoppas gör jag...
 

moving on

"Don't cry because it's over. Smile because it happened."
 
Har fått ut sååå mycket av denna perioden av mitt liv. Jag har utvecklats, lärt känna mig själv, fått vara kär, fått vara lycklig, blivit älskad, blivit uppskattad, blivit väl omhändertagen. Jag har blivit motbevisad om min teori att jag aldrig kommer kunna älska någon på det sättet som jag nu gör. Jag har lärt mig att jag kan älska. Jag har lärt mig att släppa in någon annan innanför min mur som jag tidigare kämpat med att bygga. Jag har lärt mig att öppna mig, att inte dölja det som finns inom mig, att våga känna saker, att visa mig svag, att visa att även jag kan vara arg och ledsen, Jag har lärt mig att det är okej att ta emot hjälp av andra, att låta någon annan stötta mig, att jag inte alltid behöver vara den starka för andra.
 
Jag är lyckligt lottad över att jag har fått känna denna kärlek, över att ha blivit älskad trots aaaaalla mina brister. Jag har blivit älskad trots att mina dåliga sidor blottats.
 
Så, tack Superman! Tack för allt. Tack för att du förgyllt mitt liv. Tack för att du funnits för mig och hjälpt mig utvecklas. Tack för att du stöttat mig. Tack för att du älskat mig. Jag älskar dig av hela mitt hjärta.
 
Nu ska jag fixa att stå på egna ben. Mer crosstrainer och knäböj hjälper mig nog att lösa det!!
 

see you later

It's not goodbye, it's see you later.
 
Men det gör ändå ont i hjärtat. I alla fall i mitt.

Release me

Jag brukar dra mig för att gå på toa någon annan stans än hemma. Drar mig framförallt för att gå på offentliga toaletter. Men igår var nog liiite extremt. Inser att det inte är bra.
Kände dock inte att det var någon panik, förrän jag satt på tåget hem. Kände att det blev jobbigt, jobbigare. Till slut kunde jag inte ignorera det. Kunde inte koncentrera mig på att plugga. Ändrade sittställning några gånger. Lossade skärpet ännu ett steg (hade lossat ett tidigare) Kände att jag skulle explodera, att det skulle komma av sig själv. Till slut blev jag tvungen att gå för att kunna få nåt pluggat. Så jag gick med vemod in i det lilla, trånga båset.
Blev sittande länge innan allt var ute.
Åh, vilken lättnad!!
Tittade på klockan. Hade hållt mig i 13 timmar.
Plötsligt var skärpet för löst. Kände mig som en ny människa.

Bilden: Därför går tjejer på toa tillsammans


Ironi ?

Dagens ironi, eller kontrast

Var på möte hos judiska församlingen, om att åka till Israel.
Strax efter sitter vi vid plattan där det pågår demonstration om att rädda Palestina.

Kan tillägga att jag var i Stockholm, om det var oklart.
Passade på att träffa en barndomsvän med. Fint ska det va!


Safety first

Kommer ut från stationen. Börjar med att gå åt fel håll. Vänder. Går, går och går. Måste välja väg, fel håll. Osäker på var jag ska svänga. Klockan tickar på, mötet börjar snart. Blir galen och vill kasta mobilen i marken för att GPS:en är fucked up!! Ser en taxi.
- Vill du gå eller ska jag köra? Det är nära.
- KÖR!!
Det blev omväg att ta taxi, men jag pallade inte irra runt mer. Han var trevlig och lättade humöret lite.
Öppnar grinden till stället. En kille går utanför o pratar i telefon. Ser chill ut. När jag kommer till dörren börjar han prata med mig helt plötsligt:
- Har du varit här innan. Vem är du? (Kopplar inte direkt att han jobbar där, det var inte uppenbart. Säkerhetskontroll.)
- Hur kom du hit? Har du biljett på det? Var bor du i Israel?
Och hans respons var hela tident "Jag förstår." Han sa det på det stelaste, mest robotaktiga, inövade sättet man kan. Kunde knappt hålla mig för skratt.
Det var värre kontroll än när man kommer till flygplatsen i Israel.
De vet att många har emot judar så de går all in för safety.
- Har du nåt som kan användas som vapen? Har du fått något att lämna över till någon där inne?
Ta hissen sen ligger hans kontor några rum ditåt *pekar i en riktning*.
Jag hittade i alla fall trots hans flummiga beskrivning.
Börjar med att berätta hur nervös jag är.
- NEJ NEJ NEJ, det ska du inte vara. Detta mötet är mer för dig än för mig. Det är så att du kan ställa frågor.
Jag som hade sett det typ som en anställningsintervju, att allt hänger på detta mötet.
- Kunde du inte sagt det tidigare?
- Haha, du har inget att vara nervöst över!
Tack... Verkligen...
Verkar som att mötet gick bra i alla fall. Han sa inget som tydde på att han skulle meddela att jag var olämplig för att få igenom det hela.


Enough already!!

Blir typ matt. Överväldigad av allt jag måste göra och fixa. Vet inte var jag ska börja. Blir så matt av alla måsten att jag inte orkar ta tag i det. Ändå är jag igång heeela tiden.
Men när jag väl tar tag i det, då kommer prioriteringsproblemen in. Nu har jag fixat massa av det som jag skulle. Men har därför inte kommit igång med att plugga än. Måste städa. Diska. Börja packa. Rensa. Planera examen. Planera framtiden. Planera en annan persons framtid. Ska till Stockholm o vända. Göteborg o vända. Missar ett möte. Hinner inte träna. Stress, stress, stress!

Jag. Orkar. Inte. !!


Mycket i lite

Känner att mitt mindset som jag tränar på ger sjukt mycket!
Försöker se något positivt i allt, och det hjälper mig att ta mig igenom vardagen mycket lättare.
Kände lite missnöje över att behöva lämna Malmö för att komma tillbaka till vardagen. Men biljettmannen lättade på den känslan. Väl utanför lägenheten stöter jag på grannen och blir påmind om varför jag gillar att bo på campus. Och sen, väl inne i lägenheten, då ser jag all min disk, diskad! Min kompis som sov här i helgen har diskat allt åt mig, som tack. Det uppskattas såååå mycket eftersom att det är de sakerna som stressar mig i vardagen.
Nu ska jag försöka varva ner med att se en film, som jag sällan har tid för annars. Känner mig ivrig inför en dag i skolan i morgon! Vad hände där liksom?!


I love biljettmannen

"Hej hej! Trevlig kväll! Biljettmannen är här! (kollar biljetterna) Trevlig resa!"

Älskar när konduktören sprider glädje


Sweet

Köper med mig en kaffe och brownie från Burger King, för att ha på tåget. Känner mig som en livsnjutare deluxe! Det behövs inte så mycket för att förgylla dagen lite.
Suttit på en uteservering i Malmö med goa människor. Ääälskar det! Skulle kunna spendera hela dagarna så.
Nu tillbaka till Växjö. Damn you ångest om du är hemma hos mig när jag kommer. Kickar ut dig direkt!!


Chris Martin och Malmö

Har blivit bjuden på massa fint i helgen. God mat och gott vin. I loooove mat. Till och med i baren blev vi bjudna. Vi skulle beställa shots. Då stod det två tequila som någon beställt och sen lämnat. Så bartendern gav oss dem gratis. Rätt nice! Massa dans på det med. Dansade tills fötterna inte klarade mer.
Men det bästa var nog spelningen med Christopher Martin. Scennärvaron, kroppsspråket, rösten - mmmmmagiskt!
När han dessutom var så ödmjuk när jag tackade för showen efteråt så gillade jag honom mycket mer.

Härligt att komma hemifrån o njuta av en helg med min fina i Malmö.




Happy

Så gött! Fick pluggandet gjort på tåget. Nu kan jag njuta av en helg med min bästa vän <3


Got that right energy

Kom på mig själv med att ha slängt av mig jackan på golvet, bara låtit den ramla av. Orkade tydligen inte hänga den på kroken. Är visst lite slut efter träningen.
Men shit vad gött att vara igång igen. Känner mig riktigt taggad!
Ska aldrig mer bli sjuk! Det är tungt efter så långt uppehåll. Men det är bara att köra. Började med ett morgonpass. Sen ikväll körde jag crossfit, hem och hämta handskar, andas och sen köra ett boxpass. Behövde den rivstarten för att komma igång på igen. Ååh, vilken kick!


Inte psykopat

Föreläsning om ångest och läraren säger att det är bra att vi har ångest. Det betyder nämligen att vi inte är psykopater.
Så även om min ångest ibland går över gränsen för vad som är hälsosamt, så är det ju en bra sak att jag inte är psykopat. Puh, skönt att jag fick veta det!
"Det finns något gott i allt"


Rehab

Insåg precis att jag är beroende.
I need rehab! Känner att det kommer bli tufft.


Nobody's fool

"Today is April fools day. Believe nothing and trust no one... Just like any other day."

I'm nobody's fool!


RSS 2.0