Hellre dö mätt än dö singel

Min faster har åsikter om vilka killar man inte ska träffa och vilka som är ok. Hon har mest emot yemeniter och har strikt förbjudit oss mot att träffa någon med den bakgrunden (inte dead serious). Hon är själv yemenit dock.

- Är det ok med en marockan då?
- Jaa. Han kommer döda dig med en kniv men hans mamma lagar riktigt god mat!


It's on!

Har äntligen börjat komma in i träningsrutinen på riktigt. Trodde det skulle ta längre tid för mig att hitta tillbaka. Men jag känner mig sjukt taggad! Riktigt gött att vara igång.
Igår var jag på date med en på gymmet som vägde mig och la upp ett program. Så nu ska jag go hard så jag inte behöver skämmas när han tittar på mig och när det följs upp.
Let's go!!


I'm home

De har lärt känna mig. De har sett vad jag går för. De har sett vem Jennifer är, och de älskar mig! De trivs med mig.

Vi har skrivit på kontrakt för en lägenhet. Min underbara syster och jag.
Det har varit sån stress, med allt. Häromdagen höll jag på att tappa greppet, bli gaaaalen. Allt var kaos! Alla ligger på, frågar massa frågor som man inte har svar på, säger si, säger så, allt var rörigt. Mitt kaos att reda ut + min systers. Precis innan jag höll på att tappa det helt så kommer min syster till mig och ger mig tre pussar på kinden, en kram och säger "Du är bra Jennifer".
Jag blev helt rörd! Kramade henne länge. Det var precis vad jag behövde i den stunden. Hon räddade allt!

Min älskade faster, min fina syster, min underbara kusin, min hjälpsamma farbror och pappa och farmor och farfar som är såå goa! Måste säga att läget är bra. Jag är lycklig!

https://cdn1.cdnme.se/1146216/6-3/pic_5213b42bddf2b3318fb042b2.jpg" class="image">


Trevlig helg = kanske hittar min framtida man

Är det så främmande att man vill vara trevlig?
Var på väg från gymmet o såg en man som bar på två tunga kassar.
Kunde inte med att bara gå lätt förbi o låtsas som att jag inte ser att det är sjukt jobbigt. Jag har ju händer att bära med o tänkte att han säkert uppskattar hjälp.
"Är du ny här?"
Var det så uppenbart?
Sen frågar han om jag har pojkvän. Vad har det med saken att göra?!?! Ville bara erbjuda hjälp!! Precis som jag hjälpte en tjej en gång att bära hennes väska som hon kämpade med.
Är det så ofattbart att man är trevlig för att vara trevlig?
Det är som telefonförsäljaren som bjöd ut mig på date för att jag inte slängde på luren i örat.
Allt blir ju mycket roligare om man är trevlig.


Stjärnfall

Låg på en madrass på stranden. Ljudet av vågorna mot strandkanten. Frisk vind. Stjärnklar himmel. Drack flytande guld, med liten touch av honung. Gott sällskap.
Vi såg totalt runt 30 "stjärnfall", och då missade vi flera när vi sov. Det var meteorregn. En var riktigt stor. Man såg konturerna av klotet, och det föll länge. Såg ut som att det skulle landa inte långt från våra fötter. Riktigt grymt!
Blev helt exalterad när man såg dem falla. Det var vackert. Det var härligt.
Vi råkade somna. Vaknade till, såg tre stjärnfall, somnade om.
Vaknade till, såg en stjärna falla, somnade.
Vaknade och det var ljust. En ny dag, med nya krafter. Det var flera människor ute på power walk.
Första gången jag sovit så ute. Det var härligt att sova under bar himmel med glimrande guld på himmelen, frisk vind från havet, ett härligt lugn.
This is awesome!


Vidrigt!! Hemsk värld

I veckan hittades en övergiven resväska på centralstationen i Tel Aviv. Bombstyrka tillkallades. Men det var ingen bomb. I väskan låg en kvinnokropp. En kvinnokropp utan huvud och benen avstyckade vid knäna.
En bild på kvinnan i resväskan spreds snabbt över internet. Jag mådde illa bara av att höra om händelsen. Fick sen även se bilden. Ville spy.
Sen spreds fler bilder. På händerna, benen. En bild på huvudet. VIDRIGT!!
Senare i veckan blev en kvinna nerslängd från en balkong från ett hotell. Även en bild på henne, hur hon landat över ett räcke, spreds.
Kan inte fatta!! Så sjukt! Kunde dock inte ta in bilderna riktigt. Det finns mycket äckligt man har sett på film och bilder, som är fake, och detta kändes som samma sak. Tror bara att man verkligen förstår att det är på riktigt om man ser kroppen framför sig, på riktigt.
Helt sjukt dock att det är bilder som sprids så. De flesta jag vet har sett dem. Stackars kvinnor. Sjuka män!
Och sjuka människor som har mage att sprida bilderna och roa sig med att titta på dem, till och med skämta om kvinnorna.
"Hon var ju riktigt snygg med!"
Jaha?! Som om det hade varit mindre illa om hon var ful.
Tror att det är människornas försvarsmekanism som satts in, ett försvar mot att ta in såna extrema grejer. Och tror att folk inte blir så djupt berörda för att det är en bild. Hoppas i alla fall att inte alla är kallblodiga psykon. Visst att världen är illa ute...
Jag mår illa, riktigt illa!


Workout motivation

Aaaaj! Ont i kroppen. I alla muskler.
Men sååå gött att jag fått lite mer dötid, för då kan jag hinna träna. Plus att jag tränar med min kusin, och hon är lovely! Så det blir en kul grej att göra tillsammans.
Har haft alldeles för långt uppehåll. Har inte lyckats få till det med träning.
Kroppen straffar mig nu för att göra det klart för mig att aldrig mer låta det gå så länge.
Men det är lugnt, med alla snygga killar som finns på gymmet så känner jag hög motivation att gå dit! Kommer gärna gå dit, ofta!


Cirkus

Blev lovad att en gratis taxi skulle vänta på mig på flygplatsen när jag kom. Hade mailat alla detaljer med datum och tid om när jag landar. Väntar i två timmar på taxin innan jag är less o ger upp, beställer min egen taxi för att inte väcka min farbror och för att inte behöva vänta äääännu mer innan han kommer fram till flygplatsen och vi är hemma igen.
Efteråt får jag höra att de inte kan betala tillbaka för taxin om jag valde att inte vänta. Sa att jag väntat i två timmar och tyckte det var över gränsen för en försenad beställning, men de menar att man kanske ska behöva vänta 3, 4, 5 timmar.
Ringde efteråt för att se om det ens var nån beställd eller vad som hänt.
Surgubben som jag nämnt tidigare var som sagt inte så sugen på att sätta sig in i mitt fall så fick inga svar. Frågar i stället om processen allmänt, vilket han inte heller ville ta sig tid för.
Men sa ju att om jag vill ha svar så får jag svar! Lyckades få fram att de bokar taxin först när de ser att personen kommit igenom kontrollen, och fick fram att ingen jobbar shabbat, alltså ingen där att beställa åt mig.
Alltså, det var ingen taxi beställd och alla sa att det var mitt fel som valde att åka och inte vänta på taxin som inte ens var beställd.
Logiskt?!
Så ja, fel information hade ju surgubben rätt i att jag fått.
Ringde till jewish agency och förklarade hur dåligt det var att de inte sagt att man har rätt till taxi FÖRUTOM på shabbat. De visste vilken tid, vilket datum och ändå lovade de mig taxi.
La alla detaljer på bordet, uttryckte klart hur sämst de är som inte meddelar denna lilla detalj om undantaget. För de vet mycket väl att ingen av dem jobbar på shabbat.
"Du har rätt. Vi ber om ursäkt"
Damn right I'm right!!
Hela cirkusen för att de undanhållit den lilla betydelselösa detaljen. Och så har de försökt lägga det på mig. Vilket skämt! Skäms!!


Musik

Hörde för första gången i mitt liv dansbandsmusik, på hebreiska. Weird!
Har även hört israelisk typ folkmusik mixat med gangnam style, det var ännu flummigare!
Intressant, kul!
Gillar dock inte deras folkmusik jättemycket. Så får se hur länge jag pallar stanna här... He he


Party with girls


Disco disco good good

Var på en helt galen fest igår. Följde med mamma Badash till en fest med hennes väninnor. Jag var lätt yngst och de flesta var i mina föräldrars ålder och äldre. Var en man som ville lära känna mig, med vitt hår, 47 år. Visst att jag måste ha mogna killar, men hallåå?!
Tog medvetet en klänning som inte var för ungdomlig (kort och push) för att inte göra bort mig bland de gamla.
Kommer till festen: daaaaamn!
Kvinnorna har kortkorta klänningar, höga klackar, massa smink, fixade frisyrer, massa smycken - blingbling, kort kjol med höga stövlar. Helt plötsligt var jag tantigt klädd.
Och musiken, det var hårt, fest, ungdomligt och alla dansar.
Var helt chockad. De vuxna - gamla festar som ungdomar. Det är krut i Israelerna så att säga.


min drottning

- Du ligger som en drottning i soffan!
- HAH, jag tror en drottning skulle ha lite mer klass än såhär. Jag skulle snarare säga att jag är som en slav som har jobbat hårt o måste ha benen i luften för att blodet ska rinna tillbaka.
- Jo men jag menar att du ligger där o chillar, med popcorn i handen o säger: hämta dricka åt mig tack!

Hon förtjänar att götta sig i soffan så som hon jobbar hela dagarna med att se till att alla har det bra. Jag älskar min faster <3



RSS 2.0