lycklig

Har mest skrivit av mig om det som retar mig eller irriterar mig. Men det finns mycket bra också.
Här skrattar de åt mig, fast på ett bra sätt. De skrattar åt hur ivrig jag är, hur jag studsar fram och hur det bubblar inom mig när jag stortrivs. De förstår inte hur jag kan bli så till mig, men what can I say, älskar nya platser, nya människor.
Min syster o jag träffade två israeler på Rhodos en sommar o den ena av dem träffade jag nu här i Tel Aviv. Vilka ställen han visade, wow. Sen tog han mig till en klubb. Vi fick gå före hela kön och behövde inte betala nåt, fick till o med min dricka gratis. Jag som är småstadstjej kände mig som värsta kändisen med honom. Det var ett asschysst ställe, precis vid stranden, det var utan tak och alltså öppet till himmelen. havsluft, det var alla olka sorters människor som dansade, skrattade. De dansade på borden, dansbattlade fulla. De gick in för det helhjärtat och tyckte nog de var proffs, medan jag som stod bredvid såg att det inte riktigt var sååå bra som det antgligen var i deras huvud. Men självklart peppade jag dem. Finns inget härligare än folk som bara njuter av stämningen.
Har blivit så väl omhändertagen. Blir hämtad och lämnad, har sett så många charmiga ställen, vunnit och förlorat i biljard i schyssta biljardbarer, njutit av att se människor som dansar salsa i en bar precis vid stranden, plugga hebreiska på stranden och sen ta sig ett gött dopp i havet. UNDERBART är det!! I de stunderna känner jag mig verkligen lycklig.

 

stronger

Tror att det kan ta lite tid för mig att vänja mig vid mentaliteten och kulturen här. Det är ett hårt, okänsligt klimat, rätt på. Jag är ganska känslig. Det är sjukt påfrestande många gånger och sjukt frustrerande, men jag försöker se det som en utmaning och jag lär vara sjukt hård och badass när jag lämnar. Tror det är bra för mig att vara här lite, tuffa till mig.
Men jag tackar gud för internet. Vet inte vad jag hade gjort om jag inte haft världens bästa Aicha att ventilera med. Någon som förstår mitt tänk. Utan henne att ventilera med hade jag antagligen hamnat på psyket.
Vet att jag skriver att de är speciella här, men faktum är att jag träffat den sorten i Sverige med. Här är det bara mer utbrett. Fast jag har ju bara varit omkring min släkts omgivning ännu. Finns många fler att upptäcka som kanske kan representera Israel på ett annat sätt. Misstänker att det kan vara så att det är just min släkt som kan vara lite utmaning att lära sig att interagera med.
 
Jag känner starkt för människorna jag har omkring mig. Mina släktingar är svåra i sitt sätt att bry sig, men det grundar sig som sagt i att de bryr sig. De kan vara galna, men de är galna på grund av omtanke och kärlek. Så jag kan inte annat än att älska dem.
Så ja, mycket frustration och ilska mellan varven, men oooh, så mycket fint, så mycket kärlek och så mycket uppvaktning kommer också. Jag är lycklig.

stubborn bitch

Ringde igen till de som anordnar taxi. För det första lyssnar han inte på vad jag säger, han svarar på något helt annat än det jag frågar.
"Det är fler än du som ringer. Så jag är ganska upptagen" som svar på varför han bara la på sist vi pratade.
Ja men svara på det jag frågar då så går det fortare!!
När jag pratar så avbryter han mig med ännu mer onödiga svar på något jag inte frågat. När jag då försöker förklara vad jag undrar och vill ha svar på så säger han:
"Du, jag tror att jag är något äldre än dig, så låt mig prata klart!"
Asså, är det ett skämt? Haha, sån bitch, kunde inte hålla mig för skratt.
Han får avbryta och prata i mun hur mycket han vill. Men när jag gör detsamma så säger han ifrån, för jag ska hålla käften o lyssna när de äldre talar. MY ASS!!
Har aldrig stött på nåt liknande. Så oprofessionell. Han försöker vara profesionell, det hörs, han försöker säga det lugnt och sansat, och svara tydlig. Problemet är att han inte lyssnar på vad jag har att säga och svarar på helt andra saker. Han försöker ge svar och avsluta samtalet utan att vi ens nått anledningen till att jag ringde från början.
Men nej du lille vän, eller oj, stora, du är ju äldre.. SÅ LÄTT ger jag mig inte. Vill jag ha svar så ska jag ha svar.
Det slutade med att han svarade på min fråga och skjöt över ansvaret för fel information på någon annan.
Såklart, ingen är ansvarig för något de gör i sitt jobb, welcome to Israel.
 

Told you so

Samtidigt som jag känner mig stolt över att jag är grym på att läsa folk och snabbt lär mig vad folk går för så är jag lite besviken över att jag inte blev motbevisad.
Ville tro att jag för en gångs skull hade fel. Men nej, har alltid rätt ;) hehe. Verkar som att jag känner vissa mer än vad de känner sig själva.


- Vill du beställa nåt? - Hjärna

Ringde för att fråga vad som hände med taxin som aldrig dök upp, som skulle köra mig hem från flygplatsen.
"Jag kan inte svara på vad som hände och varför, det måste blivit nåt missförstånd."
Höjer rösten lite i frustration av alla hans efterblivna svar på mina olika frågor.
"I have another call, excuse me." *klick*
Han la på, den lilla fegisen. Sen ringde jag upp strax efter för att fortsätta försöka få fler efterblivna svar på mina frågor. De skulle ringa upp. De har inte ring upp än...

Blir galen på alla oprofessionella tjänstemän i detta tröga, oorganiserade land.


Volontär

Skööönt! Jobbade sista dagen på hotellet idag. Har varit volontär där nu sen första dagen jag kom till Israel. De var i kris med brist på folk.
Israelerna förstår sig verkligen inte på volontärsarbete.
"Du är ju dum" "De utnyttjar dig" "Det är slavarbete" "Du har blivit lurad"
De förstår inte att det var jag själv som erbjöd mig att ställa upp.
Tycker att de i stället borde tänka:
"Åh, en flitig, seriös tjej som gör något vettigt i stället för att bara lata sig, och som ställer upp för andra"

De kan inte tänka sig in i att man i Sverige nästan samlar på sig såna jobb för att lyfta sitt CV.


Ugly Betty, but Jenny

Sa ju att jag känner mig ful. Och nu två gånger har vänner lagt upp bilder på mig som blivit så sjukt vidriga. Typ kråknäsa, kisar, påsar under ögonen, stor. Ful helt enkelt. Och jag har fått ångest över de vidriga bilderna.
Så ringer min telefon, och idioten säger:
- Vad var det för bild? Den var ju inte alls fin. Jag trodde han hade gjort nåt med bilden, typ förstorat näsan, förvrängt den på nåt sätt. Du var ju skitful!
- Jag vet!! Det sa jag med. Tack för att du ringde och sa det. Tack! *klick*

Komiskt att jag strax ska till ett möte med en fotograf som från ingenstans kom fram till mig och undrade om jag ville ställa upp som modell. För att jag hade utstrålning och skön stil, och var in good shape, enligt honom.

När jag berättade att han kommit fram till mig och sagt detta så får jag som svar:
- nää, du är ju ingen modell!

Visst att de visar mycket kärlek men samtidigt är de också mycket ärliga, för ärliga och de har åsikter om allt, inga positiva. Kan inte ta det riktigt. Är inte tillräckligt stark för att inte ta åt mig...
Får börja sminka mig hela tiden


Drowning

Jag är trött. Jag behöver andas. Jag behöver peace. Ordning. Träna. Tid. Inga måsten. Ingen prestige.

Har inte fått visa vem jag är. Vad jag går för. Känner mig tråkig. Inte sprallig. Ur form. Snurrig. Ful. Sämre än min syster...


Lame name

Antar att nytt medborgarskap kommer med nytt namn...
De har försökt att tolka mitt namn från hebreiska till engelska. Visst att farfar alltid kallade mig Genifer, men det är för att han är gammal och old fashioned. Men att skriva mitt namn så på mitt konto på banken går jag inte med på. Haha.


50% israeli

Undrar om nån tjänsteman läste min blogg. Idag jobbade de på.
Fick mitt israeliska id-kort idag, så snart är jag israelisk medborgare. 50-50 på riktigt!
Har inte fattat vad det innebär att jag fått israeliskt id, men andras glädje och alla grattis får mig att bli ivrig. Nu kan processen fortsätta.


Welcome love

"Now you're just somebody that I used to know"

Jag är så lyckligt lottad som har min släkt som hjälper mig med hela processen. De är så gästvänliga, ger så mycket kärlek, engagerar sig för mig. UNDERBARA!
Det är så härligt att lära känna dem, på riktigt. Att vara ifrån varandra gör att man inte vet vilka människor de är. Kan inte beskriva dem rättvist. De är så varma, omtänksamma, avslappnade, kärleksfulla. Jag känner mig så välkomnad. Så kul att vara här!!

Och helt random människor är hjälpsamma. Bad om hjälp med att hitta dokument då allt stod på hebreiska, och killen gick in för att hjälpa mig med allt som behövdes. Han ska ävem presentera mig för sin svenska kompis och bryr sig om att jag ska känna att det är givande här. Så har alla (civila) jag mött varit. De vill göra allt för att man ska trivas. (Förutom de som arbetar med hela processen då).

Ikväll låg jag på en filt på golvet o myste med min faster och jag bara älskar't! Så mycket kärlek!!
Jag vet vad jag ska lägga fokus på och allt som inte för nåt bra med sig existerar inte i min värld.

https://cdn1.cdnme.se/1146216/6-3/pic_51e1ae80e087c36c1ee7c80c.jpg" class="image">


Welcome to Israel... NOT

Blev inte särskild välkomnad till landet.
En enda fördel skulle jag få som "medborgare som kommer tillbaka", jämfört med "ny medborgare", och det var taxi från flygplatsen och hem till farmor och farfar. I två timmar var jag på flygplatsen, på natten när jag bara vill hem o sova, innan jag helt enkelt blev tvungen att inse att taxin inte är sen, jag inte stod på fel plats, att de helt enkelt svikit mig. Så jag fick ändå beställa min egna taxi och betala den själv. VAAARJE STEG i hela processen har de strulat. Och första mötet i Israel hos myndigheten så slarvar de bort ett viktigt dokument, vet inte sitt jobb, kan ingen engelska, all information och alla dokument att fylla i är på hebreiska. How the f**k ska man kunna bli hemma i landet?!
En enda sak skulle de göra för att hjälpa mig, och they fucked me.
Tror att de medvetet inte prioriterar mig för att jag "svikit" landet genom att ge upp mitt medborgarskap. Men hallåå, jag var två år!?!? Jag hade ingen aning om att jag ens var medborgare och jag kunde inte göra ett skit för att pappa inte skulle ge upp sitt (vilket även sa upp mitt).
Ja, blir frustrerad av ett trögt system och människor som inte vet vad de gör.


What goes around, comes back around

Don't want to think about it
Don't want to talk about it
I'm just so sick about it
Can't believe it's ending this way
Just so confused about it
Feeling the blues about it

Is this the way it's really going down?
Is this how we say goodbye?
Should've known better when you came around. That you were gonna make me cry.
It's breaking my heart to watch you run around, 'cause I know that you're living a lie.
That's okay baby 'cause in time you will find what goes around, goes around, goes around and
comes all the way back around


RSS 2.0