Kulturkrock #2

Det finns inte svart kaffe i kaffeautomaten. 
Det finns med mjölk, och med socker. Till ALLT finns socker!
Det finns dock en knapp som du trycker på för "utan socker". 
Brukar det inte vara tvärtom? Att man får välja till socker?

Här tar dem 2-3 skedar socker, en tredjedels sked kaffe och sen vatten. Och det kallar dem kaffe ?!?!
Flera gånger när jag bett om svart kaffe utan socker och utan mjölk så säger folk: 
- Wooow, är du man eller?
- Nej, jag är svensk, svarar jag.

Syskonkärlek

Once upon a time var det en tjej som gjorde allt för att försöka skapa närhet mellan henne och sina syskon. Men ingen av syskonen var intresserad och hade inte ont av att vara syskon utan att stå varandra nära. Hon hade en häftig storebror som hon ville umgås med men han var för cool för henne och körde iväg henne när hon kom i närheten. Hon var bara en jobbig lillasyster. Småsystrarna störde sig för att hon "lekte mamma" som de kallade det, men hon hade ju blivit påtvingad av sin mamma att ta ansvar. 
Syskonen hade sina vänner och tyckte det var nog. Flickan försökte och försökte förtvivlat. Hon var avundsjuk på andra syskonpar som var som bästa vänner. Hon, i sin familj, var oviktig för de andra. 
Till slut slocknade lågan. Hon hade ingen glädje av att vara hemma. Efter en resa hemifrån när alla längtade hem ville hon resa ännu längre. Alla tillfällen att komma hemifrån tog hon. 
På familjehögtider satt familjen ner för att äta tillsammans efter att mamma skrikit och tvingat alla att samlas. Alla tjafsade, åt bara upp o gick sen åt varsitt håll. Ååh vilken familjestund!! Det skar i hjärtat.

Igår ringde min bror o vi pratade en timme. I förrgår spenderade jag hela dagen med mina systrar o vi skrattade tillsammans. Jag sov tillsammans med min syster i hennes säng för att vi var ledsna för att tredje systern åkte tillbaka till Sverige.
Det var DET jag ville åt. ÄNTLIGEN!! 

Med facit i hand ser jag att vi behövde flytta ifrån varandra för att komma varandra nära.




Rösträtt

Röstade visst igår! Det var kommunalval. Känner mig som en syndare.
Min faster drog med mig helt spontant. "Följ med mig nu! Lika bra att köra direkt när du ändå får!"
Tänkte inte röstat eftersom jag inte är tillräckligt insatt i vad alla de olika står för. Men min faster har en slags övertalningsförmåga där hon även drar med en, bokstavligt talat. Så det slutade med att jag röstade. Min faster fick även in oss i klassrummet båda två (det var i en skola) fast att man bara fick gå in en och en. Hon sa att jag inte förstår hebreiska så bra och därför behövde gå in med mig. Det hade hon ju rätt i för när de förklarade för henne på snabb och avancerad hebreiska hur hon skulle göra så fattade jag iiiingenting. Men vi fick prata ännu mer på engelska för att låtsas att jag förstår mindre än jag faktiskt gör. De var dock stränga med att hon INTE fick gå med mig bakom båset och förklara hur jag ska göra :p
Så mannen där förklarade tydligt på engelska att gul röstlapp ska till gult kuvert och vitt röstkort till vitt kuvert - Det var visst inte svårare än så.
De som arbetade där var mer excited än vad jag var över att jag röstade för första gången. 
"Picture, picture!!" sa de när jag la i kuverten med röstkorten i kartonglådan med den smala springan. Ångrar att jag inte tog ett kort. Tog ett smygfoto i röstbåset dock.




Kulturkrock #1

Tjejerna går med normallånga toppar/tröjor till leggings, eller till och med topparna INSTOPPADE I leggings. 
Leggings är INTE som vanliga byxor!!

En annan ser till att toppen man tänkt ha till tightsen är tillräckligt lång, att den går över rumpan.

Omtanke

Kommer hem sent från bio o ser att min syster gjort sängen sovredo att bara krypa ner i. 
Hade lämnat fullt med saker på sängen som jag annars skulle behövt flytta på innan. Hon vet hur jobbigt det är att behöva flytta på det när man bara vill sova.
Såå söt! 


RSS 2.0