Vår i januari

Var ute på en trött, kvav zombie-promenad i lördags. Det var fullt med liv ute. Massa folk som är ute på shabbat, deras lediga dag.
Folk spelade basket, volleyboll, gymmade på stranden, åkte skateboard, satt på uteserveringar. 
Underbart att se allt folk. Insåg att jag verkligen är addicted to socialt och människor. Gör min dag att se människor även om jag inte pratar med nån. Jag blir helt ivrig av att se folk i mängder. Det pirrar i hela mig. 
Det som mest gjorde min dag var mannen som spelade strandtennis i speedos !? Han var iiiinte het så det var inte det, han var hååårig. Det var bara komiskt att han en dag i januari tyckte det var läge för att visa upp sig på beachen. 
Kan tillägga att det är ganska varmt här. Vinter här är när det regnar lite. Men har nästan bara haft sol hela halvåret jag varit här. Bästa vintern jag upplevt!

Nyår = nytt år

Här pratar de inte om nyår. De säger Sylvester. Och vissa här vill inte fira minnet av det katolska helgonet Sylvester då han inte var judevänlig.
Vet inte om jag levt i en festbubbla, men nyår för mig har inte varit nåt annat än att fira in det nya året och symboliken nytt år, nya tag, ny start, nya möjligheter. Hade ingen aning om den där Sylvester och har aldrig sett nyår som nåt religiöst kristet.
Judarna har dessutom sin egen tideräkning så de firar nytt år efter deras kalender. De har dock inte fyrverkerier o sånt som vi på deras nyår. 
Jul visste jag att de inte firar... Men nyår ?!
Nyårskvällen var det festande, men mest för att folk såg det som tillfälle till fest än att faktiskt bry sig om nytt år. Det var den lamaste nedräkningen till 00.00 som jag sett. Gick nästan obemärkt förbi. O min klocka på telefonen hade redan passerat 00.00 när de räknade ner.
Gick inte ens ut, för det är inga fyrverkerier. De hade lite eldsprut o blinkande lampor i festlokalen dock.
Den 31 dec var jag i skolan som vanligt, en vanlig vardag. Ingen känsla av att det var en speciell kväll. Det var jobb o skola som vanligt den 1 januari. Jag gick dock inte till skolan.
Noll nyårsstämning. Hade lite panik under dagen o blev nere när det såg ut som att det inte skulle bli nåt firande då många inte bryr sig om att fira. Hade inte räknat med det. Men till slut blev det fest och det var en riktigt bra fest! Bra musik, mycket folk, härlig stämning och kul sällskap!!
Bestämde mig för att göra det bästa av det jag hade... Kommer fortsätta så under året!




RSS 2.0